Lietuvos geotermijos asociacija rengia 9–ąją konferenciją „Geoterminio vandens panaudojimo galimybės“, kuri įvyks š.m. lapkričio 27 d. Klaipėdoje.

Būtent šiame mieste nuo  2001 metų veikia Klaipėdos pavyzdinė geoterminė jėgainė – vienintelė giliosios geotermijos jėgainė Lietuvos, Latvijos ir Estijos teritorijose.

Join us in Reykjavik, Iceland on 18-19 February 2015 and learn about the best in class strategies, practices and technologies whilst networking with industry peers from across the geothermal power value chain.

On behalf of the approximately 5000 members of the International Geothermal Association, representing 33 national and international geothermal associations and members in 67 countries, I welcome you to the World Geothermal Congress 2015 in Melbourne.

2012 m. kovo 22 d. Vilniuje įvyko Europos geoterminės energijos tarybos (EGEC ) organizuotas seminaras, skirtas Baltijos valstybėms, Suomijai ir Švedijai, kur buvo nagrinėjamos žemės šilumos panaudojimo elektros gamybai galimybės, o 23 d. – 8-oji Lietuvos geotermijos asociacijos (LGA) konferencija. Abiejuose renginiuose dalyvavo EGEC prezidentas Burkhardas Sanneris, EGEC direktorius Philippe Dumas, EGEC ekspertas teisės klausimais Luca Angelino.

Konferencijoje pranešimus skaitė LGA valdybos nariai: Feliksas Zinevičius, „LGA veikla skatinant geotermijos plėtrą Lietuvoje“, Saulius Šliaupa, „Geologinės geotermijos sąlygos Lietuvoje“, Ričardas Vaitiekūnas, „Klaipėdos parodomoji geoterminė jėgainė – veiklos 20-metis“, Tautvydas Aleksandravičius ir Arūnas Mažintas, „Šilumos siurblių panaudojimo plėtra Lietuvoje“, taip pat svečiai: EGEC prezidentas Burkhardas Sanneris, „Europos patirtis panaudojant gruntinius šilumos siurblius ir „Geotrainet“ – europinė mokymo sistema, skirta sekliosios geotermijos profesionalams (pasiūlymai Lietuvai)“, EGEC direktorius Philippe Dumas, „Giliosios geotermijos rinka Europoje“, EGEC teisės ekspertas Luca Angelino, „Geotermijai skirta teisinė aplinka Europos Sąjungoje“, ir Latvijos geotermijos asociacijos atstovas Juris Golunovas, „Šilumos siurblių panaudojimas šilumai tiekti Rygos mieste: demonstracinis projektas“.

Page 1 of 6

Paieška