Renginiai

Lietuvos geotermijos asociacija rengia 9–ąją konferenciją „Geoterminio vandens panaudojimo galimybės“, kuri įvyks š.m. lapkričio 27 d. Klaipėdoje.

Būtent šiame mieste nuo  2001 metų veikia Klaipėdos pavyzdinė geoterminė jėgainė – vienintelė giliosios geotermijos jėgainė Lietuvos, Latvijos ir Estijos teritorijose.

Join us in Reykjavik, Iceland on 18-19 February 2015 and learn about the best in class strategies, practices and technologies whilst networking with industry peers from across the geothermal power value chain.

On behalf of the approximately 5000 members of the International Geothermal Association, representing 33 national and international geothermal associations and members in 67 countries, I welcome you to the World Geothermal Congress 2015 in Melbourne.

2011 m. lapkričio mėn. 25 d. LR Seimo Europos informacijos biure įvyko Apskrito stalo diskusija: „Geoterminės energijos panaudojimas ir galimybės Lietuvoje“.

Renginiui vadovavo Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Jonas Šimėnas. Pranešimus pateikė Lietuvos geotermijos asociacijos (LGA) pirmininkas dr. Feliksas Zinevičius, LGA pirmininko pavaduotojas prof. Saulius Šliaupa, LGA valdybos nariai: KPGJ direktorius Ričardas Vaitiekūnas, dr. Tautvydas Aleksandravičius ir Arūnas Mažintas.

Feliksas Zinevičius savo pranešime „Geotermijos plėtra Lietuvoje ir užsienyje“ pateikė pasaulines geoterminės energetikos plėtros tendencijas; pagrindinių elektros gamybos ir šilumos tiekimo, naudojant geoterminę energiją technologijų schemas; apžvelgė esamą geotermijos padėtį Lietuvoje bei Lietuvos geotermijos asociacijos nuveiktus darbus bei numatomą ženklią geotermijos plėtrą Europos Sąjungoje iki 2050-jų metų.

Saulius Šliaupa pranešime „Lietuvos geoterminis potencialas – geologinės prielaidos“ išryškino išskirtinai aukštą Lietuvos geoterminį potencialą teritorijoje nuo Lenkijos iki Uralo kalnų; gręžinių dupletų šilumai gaminti galingumų pasiskirstymą Lietuvos teritorijoje priklausomai nuo hidroterminių sluoksnių parametrų; geoterminio vandens panaudojimo galimybes balneologijoje ir granitų šilumos elektros gamyboje.

Paieška